13. januar 2010

Bunadssøm

En av mine lidenskaper er søm. Jeg har sydd noen bunader til meg selv og datteren min. Bunadssøm skiller seg fra vanlig kjolesøm i forhold til praktiske løsninger, og blir derfor av mange sett på som litt vanskelig.

Det mest kompliserte er egentlig å skulle håndtere de store mengdene med stoff som det ofte er i stakkene. Bunader krever også en del håndsøm, selv om det avvikes en del fra denne regelen. Har man ikke en pen håndsøm, bør man kanskje velge den enkle måten.
Til mine barn har jeg laget barnebunad designet av Tine Solheim, Lillestrømdrakten og en damaskkjole fra Gudbrandsdalen. Jeg var med på å utvikle barnemodellene (både gutt og jente) for Lillestrømdrakten da denne skulle lanseres, noe som var en morsom utfordring. Draktene skulle både være komfortable samtidig som barna skulle kunne vokse i dem. Resultatet ble ganske bra.

Til meg selv har jeg laget Gausdalsbunaden som avbildet, en damaskkjole fra Gudbrandsdalen samt en rekonstuksjon av Gudbrandsdalsbunad fra 1700-tallet. Neste bunadsprosjekt blir Akershusbunaden, - bare min datter ombestemmer seg med hensyn til å ville bruke eller eie en bunad.

12. januar 2010

En sjarmør i pels

Møt Maja, familiens absolutte midtpunkt. Hun er en 2004-modell, av typen langhåret dachs, med mer personlighet man skulle tro var mulig i en så liten kropp.

Jeg har akkurat oppdaget en ny hobby: amigurumi, som er figurer laget stort sett via hekling. Gratis mønster kan lastes ned her.

11. januar 2010

Nytt hobbyrom


Det kommer en tid hvor tid for seg selv er ren luksus. For min del hadde jeg trodd jeg måtte vente til barna flyttet hjemmefra før jeg igjen skulle få mitt eget rom. Lykken var derfor stor når jeg forsto at tidligere lagerrom i kjelleren med noen enkle grep fort kunne gjøres om til et hobbyrom. Hvilken lykke.

Veggene er malt i mørk aubergine og lys beige (sans). En koselig lenestol er innkjøpt på Ikea sammen med en leselampe. Symaskinen som har vært på evig flyttefot har omsider fått sin faste plass, og garn er sortert etter farge og kvalitet. Stor er gleden over å få et eget rom hvor kreativiteten kan blomstre. les mer.